Q4 lyfter TDC Sverige

Operatörer Fjärde kvartalet innebar en uppgång i intäkterna för TDC:s svenska verksamheter. Trots det sjönk omsättningen på årsbasis på grund av kräftgång för fastnätstelefonin.

Ordern på nätförbindelser till Stockholms stad var en viktig bidragande orsak till att TDC Sverige tillsammans med TDC Hosting under det fjärde kvartalet 2014 ökade omsättningen med 4,7 procent jämfört med samma period 2013. Tillströmningen av nya mobila affärer har också varit god, totalt ökade TDC sin mobila kundstock med 31 000 abonnemang under 2014. Trots det minskade den totala omsättningen för året med 1,3 procent till strax under 3,1 miljarder kronor. En förbättrad marginal gjorde dock att resultatet blev i den närmaste oförändrat.

Sorgebarnet som drar ner siffrorna är fasttelefoni, där TDC fick se intäkterna minska med drygt 10 procent. Förklaringen är enligt TDC både den strukturella förändringen där allt fler kunder väljer ip-baserade eller mobila telefonilösningar och priserotion i kombination med färre ringda samtalsminuter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.