Qtek-mobiler med wlan och edge

Nu kommer Qtek med nya modeller i 8000-serien. Qtek 8300 och 8310 har den svenska versionen av Windows Mobile 5 och är bland annat utrustade med wlan och edge. Det som skiljer de både modellerna åt är framför allt att 8300 lanseras som en musikmobil.

Båda modellerna kan arbeta direkt mot en Exchange-server via Pocket Outlook, vilket innebär att användaren får tillgång till kalender, kontakter och e-post via active sync. Med exchange sp2 finns också möjlighet att få tillgång till den globala adressboken, synkning av uppgifter och push-mejl. I och med att telefonerna har operativsistemet Windowss Mobile 5.0 kan enheter fjärrstyras och återställas på distans. Det går också att ha ett enhetslås med lösenord.

Telefonerna är utrustade med 1,3 megapixelkamera för både stillbilder och videosnuttar, inbyggd bluetooth och wlan. De nya modellerna från Qtek är visserligen inga 3g-telefoner men fungerar på gsm 850, 900, 1800 och 1900-banden och har dessutom stöd för edge.

Det som skiljer de båda modellerna åt är att Qtek 8300 profileras som musikmobil med knappar som leder direkt till musikspelaren samt snabbknappar för att styra spelaren. Musikmodellen har dessutom en snabbknapp för uppkoppling till internet.

Enligt återförsäljaren Brightpoint Sweden kommer telefonerna att finnas ute i handeln i november.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.