Quad-core från LG och Fujitsu

Tillverkarna har börjat släppa information om sina kommande lanseringar under MWC och både LG och Fujitsu kommer att släppa telefoner med fyra processorkärnor.

Quad-core från LG och Fujitsu

LGs Optimus 4X HD blir en maffig bit med 4,7 tum stor skärm som precis som namnet antyder har hd-upplösning. De fyra processorkärnorna tickar på i 1,5 GHZ. Egentligen är det faktiskt fem kärnor, för Nvida Tegra 3 har en extra kärna för vardagliga småsysslor vilket gör att den riktiga (och batterislukande) kraften kan sparas till mer krävande uppgifter som spel och hd-film. Vi återkommer med mer detaljer.

Fujitsu är inte direkt kända som mobiltillverkare. Det hindrar inte att även de kommer att släppa en telefon baserad på samma processor under MWC. Den blir dessutom vattentålig och utrustad med fingeravtrycksläsare. Vad den heter vet vi inte ännu och det är osäkert om den kommer till Sverige, även om tillverkaren enligt uppgift gör en storsatsning för att slå sig in på den europeiska smartphone-marknaden. Däremot väntas en företagsanpassad surfplatta med Android från Fujitsu hitta hit så småningom.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.