Radiohit direkt ner i mobilen

Med ett par knapptryckningar kan man ladda ner låten som spelas på radion direkt till 3g-mobilen. Det är Tele2s nya tjänst Dropme.
Det krävs en särskild klient och än så länge är bara Rix fm, NRJ och Bandit anslutna.

Radiohit direkt ner i mobilen

– Vem har inte hört en låt på radio och tänkt ”Bra låt, undrar vem som sjunger den”. Med Dropme är det bara att klicka på en knapp när man hör låten, godkänna och sedan har man laddat ned den till sin mobil. Enklare kan det inte bli och vi är säkra på att våra kunder kommer gilla tjänsten skarpt, säger Thomas Ekman, ansvarig för privatmarknaden på Tele2.

 Enligt en undersökning som Tele2 genomfört bland över 3 000 kunder på sin hemsida skulle nästan 50 procent av mobilanvändarna börja använda mobilen som musikspelare om det vore lättare att ladda ner musik direkt till telefonen. Det resultatet vill operatören möta med den här nya tjänsten.

 För att använda Dropme krävs det en klient, som laddas ner från Tele2s mobila portal, mobil.tele2.se, och installeras i mobilen. När kunden startar programmet visas de radiokanaler som är anslutna till tjänsten. Dropme fungerar inledningsvis med MTGs radiokanaler Rix fm, NRJ och Bandit. Fler kanaler ska läggas till, lovar Tele2.

Men varje kanal kostar fem kronor per månad och man kan välja att prenumerera på en eller flera. Att köpa en låt via Dropme kostar sedan 17 kronor inklusive datatrafik. Förutom exemplaret till telefonen finns all köpt musik tillgänglig för nedladdning en gång från en personlig sida på webben. Musiken som laddas ned till datorn kan sedan kopieras eller brännas på en cd fem gånger.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.