Radtonics bygger privat 5g-nätverk åt sågverk

5g Fiskarhedens anläggning i Dalarna kopplas upp med hjälp av tekniklösningar från Airspan Networks.

Radtonics bygger privat 5g-nätverk åt sågverk

Fiskarhedens Trävaru AB driver ett av Sveriges största och modernaste sågverk. Nu ska företagets anläggning i Transtrand förses med ett privat 5g-nätverk som ska möjliggöra mer effektiv och hållbar produktion samt ökad arbetsplatssäkerhet.

– Vi på Fiskarheden ska vara ledande inom digitalisering. Genom att ta steget att implementera ett 5g-nät, och med partnerskapet med Radtonics, ser vi fram emot de lösningar vi kan skapa. Vi har tidigare arbetat med andra lösningar men nu är tiden mogen för ett privat 5G-nätverk som grund för vårt industriella företagsnätverk, säger Sven Erik Andersson, CIO vid Fiskarhedens Trävaru AB.

Köpt flera licenser i Sverige

Radtonics är ett relativt nystartat företag som är specialiserat på att utforma och bygga privata nät och som redan har köpt flera licenser för användning på den svenska marknaden. Bakom bolaget finns tidigare Ericssonhöjdare som Patric Lind, Peter Lejon och Amaro Oliveira.

– Vi är mycket stolta över att bli utvalda av Fiskarheden för att designa och bygga deras privata 5g-nätverk. Den unika lösning vi kommer att leverera, med integrationen av 5g-radio, är inriktad på industriella nätverk. Mot bakgrund av att det nu är möjligt att bygga privata 5g-nät även i Sverige ser vi ett liknande behov från många företag på den svenska marknaden, säger Patric Lind, vd och medgrundare av Radtonics.

Fiskarhedens privata 5g-nätverk kommer att byggas kring teknikutrustning från det amerikanska företaget Airspan Networks.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.