Rapport: Branschen som har störst andel privata 4g/5g-nät

Privata nät I 40 länder har privata nät börjat poppa upp och enligt Global mobila Suppliers Association är det tillverkningsindustrin som utgör största kundgruppen.

Rapport: Branschen som har störst andel privata 4g/5g-nät

Det har länge pratats om att privata nät är något som kommer bli allt vanligare framöver. Industrier och företag i behov av dedikerat utrymme ligger i bräschen och ny har GSA studerat hur marknaden ser ut.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

I en global undersökning har GSA identifierat 311 privata nät i 40 olika länder. Av dessa har tillverkningsindustrin 67 licenser, vilket är en ökning från början av året då den siffran var på 51. Bilbranschen är den största aktören inom sektorn, är de som investerar mest och i maj 2021 så stod de för 27 procent av andelen privata nät.

Gruvindustrin och hamnar intresserade

På andra plats efter tillverkning när det kommer till köpare av privata nät är gruvindustrin och därefter är det hamnar som investerar i tekniken.

I sin rapport inkluderar GSA data från länder med identifierade privata nätverk, både pilotprojekt och kommersiellt lanserade. Där ingår även vilken typ (LAN mot WAN) samt teknik (LTE, 5g eller LTE och 5G) det rör sig om samt vilken status det är på nätet.

Läs rapporten här 

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.