Rapport: Dålig integration raderar vinsterna av mobil teknik

Nyheter Stora satsningar på mobil teknik riskerar att inte kunna ge full effekt. Skälet är dålig integration. Det menar Soti som i en ny rapport undersökt hur det står till bland företagen.

Rapport: Dålig integration raderar vinsterna av mobil teknik

Verktyg och teknik som underlättar ett modernt mobilt arbetssätt är livsviktigt för företag. Men i en rapport framgår det att trots att många företag investerat i tekniken – så är den ofta så dåligt integrerad att den hotar företagets potential. Det uppger Soti.

I sin undersökning framgår det att mer än hälften (57 procent) investerat i mobilteknik eller mobilsäkerhet under det senaste året. Därtill så säger mer än två tredjedelar (67 procent) att de upplever att investeringen gett en positiv avkastning.
Det låter ju bra… men Soti lyfter fram att det finns mer att upptäcka om man skrapar på ytan.

Dålig integration bromsar utvecklingen

Och när man gör det så medger 56 procent av de tillfrågade att deras teknik inte alls, eller bara delvis är integrerad – och att det istället bromsar företaget.

Det här är bekymmersamt inte minst med tanke på att de kommande åren så förutspår mobiloperatösförbundet GSMA att det kommer investeras 900 miljarder dollar från operatörerna för att kunna möta behovet av mobila anslutning och teknik. De företag som inte kan tillgodogöra sig vinsterna av de investeringarna lär ha svårt att överleva.

Läs hela Sotis rapport här. 

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.