Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Rapport: De är mest hållbara operatören

Hållbarhet Hållbarhet har varit en viktig trend de senare åren. Men hur bra är företagen på arbeta efter detta? I en ny undersökning framgår det Telenor är bäst inom telekom – men att branschen ligger långt från toppen.

Rapport: De är mest hållbara operatören

Sustainable Brand Index genomför varje år en undersökning om hur hållbarheten ser ut bland nordiska företag. Sedan 2017 genomför tittar de även på hur B2B-delen sköter sig inom området i Sverige.

Som underlag har de genomfört djupintervjuer med inköpsansvarig och andra chefer – och totalt har de tittat på 75 storföretag i Sverige.
Så vad visar studien? Jo, när det kommer till telekom är det Telenor som är den operatör som har högst hållbarhetsanseende inom B2B i branschen.
– Telenor kommer först i sin bransch eftersom de gjort betydelsefulla insatser inom hållbarhet och på ett effektivt sätt lyckats kommunicera sitt arbete till små- och medelstora bolag. Denna strategiskt viktiga målgrupp har uppmärksammat Telenors arbete med såväl klimatrelaterade som sociala frågor, säger Erik Elvingsson Hedén, grundare av Sustainable Brand Index.

Telenor säger sig ha uppnått resultatet genom sina medvetna satsningar på att bland annat börja sälja återanvända telefoner i butiker samt att de sedan 2018 klimatkompenserar sin energianvändning genom Fairtrade Climate Standard.
Men även om Telenor kan titulera sig bäst i branschen – är telekom ingen föregeångsindustri. Av de 75 rankade företaget kommer Telenor på 31 plats. Närmast i rangordningen efter den norska operatören kommer Telia (plats 38) följt av Tele2 (plats 45) och Tre (plats 69).

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter