Rapport: Edge computing ger operatörer nya möjligheter

Rapport Stora kostnadsbesparingar och nya intäktsmöjligheter. Enligt en ny rapport framgår det att operatörer bör titta på edge computing för sin tillväxt.

Rapport: Edge computing ger operatörer nya möjligheter

Så kallad edge computing, att köra beräkning ute i nätet istället för centralt på servrar, är hett. Dels för att det kommer att krävas för att näten ska palla och dels för att det öppnar upp nya möjligheter. I en rapport, ”Telcos and edge computing: Opportunity, threat or distraction?”, från Vertiv och analysföretaget Omdia trycker man på vilka vinster tekniken kan ge operatörer.
– Tillväxten av edge öppnar möjligheter för telekomleverantörer att utveckla nya tjänster som hänger samman med 5G, IoT och andra innovativa tekniker. Operatörer kommer att behöva partners med internationell räckvidd, liksom ett brett utbud av lösningar och tjänster som hjälper dem hantera edge, säger Gary Niederpruem, chefsstrateg och utvecklingschef på Vertiv.

I rapporten behandlas bland annat hur modulära datacenter kommer spela en viktig roll. Detta då marknaden för PFM (prefabricerade modulära datacenter) väntas växa till att vara en industri på över fyra miljarder årligen 2023.

Här går det att läsa hela rapporten från Omdia och Vertiv.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.