Rapport: Högre intäkter för nya voip-aktörer

Operatörer Enligt Juniper research blir intäktsmöjligheterna för "nya" voip-aktörer som Skype och Whatsapp allt större med tiden. Effekten blir också att traditionella mobiloperatörer tvingas tänka om.

Fram till 2020 tror Juniper Research att nya voip-aktörer som Skype och Whatsapp kan komma att öka sin omsättning femfaldigt, till mer än 10 miljarder dollar globalt. Framför allt är det den fortfarande pågående utbyggnaden av 4g-nät i världen som gör detta möjligt, enligt Juniper research. Möjligheterna till voip-samtal av hög kvalitet ökar då markant, enligt analysen.

Möjlighet till ökade intäkter ligger också i att många aktörer på området tar ut mycket låga, eller rentav inga avgifter. Istället har de mest framgångsrika – i termer av intäkter – byggt sin affär kring köp av tilläggstjänster.

Traditionella mobiloperatörer har tappat, på grund av de nya tjänsterna, men det finns också de som hakar på trenden och arbetar utifrån liknande modeller. Enligt Juniper research blir tekniker som volte och vowifi nycklar som gör det möjligt för operatörer att kunna konkurrera på området.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.