Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Rapport: Inga nya hälsorisker med 5g

Strålning Hur skadlig är elektromagnetisk strålning för människor? När vi skiftar över till ny radioteknik är den frågan högst aktuell. Men nu kommer en sammanställning som pekar på att 5g inte medför nya risker.

Rapport: Inga nya hälsorisker med 5g

Våra samhällen har i rak takt fyllts med strålning. Men hur påverkar detta oss – och vad kommer den massiva ökningen av strålning som 5g väntas ge ha för inverkan? Den ideella organisationen ICNIRP, ”the International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection”, har i en sju år lång genomgång tittat på forskningsrapporter kring strålning i frekvensspannet 100 kHz till 300 GHz. Detta för att se om det föreligger några nya risker.

Frekvenserna används av 5g-tekniken, men även av åldra mobilstandarder, bluetooth, wifi, DAB samt radar- och nischkommunikationssystem. Och efter att ha plöjt igenom forskningen har de nu uppdaterat sina riktlinjer för spektrumområdet. Underlaget som ICNIRP utgått från är vetenskapliga rapporter, bland annat från WHO samt olika länders strålskyddsmyndigheter.

Så vad har de kommit fram till? Jo, organisationens slutsats är att 5g inte är farligt så länge man håller sig under gränsvärdena. Detta värde är satt 50 gånger under vad som kan anses skadligt. I rapporten framgår det även att man tagit hänsyn till barn, sjuka och gravida för att vara extra säker.

Här går det att läsa hela rapporten.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter