Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Rapport: Intäkterna för mobilabonnemang minskar

Mobilabonnemang Datatrafiken förutsätter att öka, men för första gången på flera år så minskar intäkterna från mobilabonneanmg. Enligt Post- och telestyrelsens senaste rapport så sitter operatörerna i en tråkig sits.

Rapport: Intäkterna för mobilabonnemang minskar

Det är i rapporten Svensk telekommarknad som PTS konstaterar ett trendbrott. Operatörenas intäkter från mobilabonnemang ökar. Jämfört med första halvåret i fjol så minskade intäkterna med två procent. Skälet är enligt myndigheten att abonnemangen där ingen data ingår fortsätter att minska – det samt att rörliga intäkter rasade 18 procent.

Men allt är inte mörker. PTS konstaterar att intäkter från elektroniska kommunikationstjänster och -nät i stort ökar. Bland dessa räknas IoT, röst- och meddelandetjänsten och till viss del innehållstjänster.
– Detta är en förändring som pågår just nu och vår ambition är att i framtiden lägga mer fokus på att följa och undersöka de nya tjänsterna inom elektronisk kommunikation, säger Dan Sjöblom, PTS generaldirektör.

I rapporten står det klart att den totala mängden datatrafik i näten ökade med 23 procent och vid halvårsskiftet så ringdes 41 procent av alla mobilsamtal via 4g-näten.
En annan intressant sak är att när det kom till fasta bredbandsabonnemang väljer 76 procent hastigheter på 100 Mbit/s eller mer. Och per den 30 juni 2019 fanns det 132 000 abonnemang med hastighet på 1 Gbit/s eller mer i nedladdningshastighet.

Här går det att läsa rapporten Svensk telekommarknad

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter