Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Rapport: Norden är svaret på överhettad datacentermarknad

Datacenter Krympande marktillgång, begränsad strömtillgång och regulatoriska utmaningar. De traditionella europeiska datacenterområdena har det inte lätt. Det menar Digiplex och pekar på fördelarna Norden erbjuder.

Rapport: Norden är svaret på överhettad datacentermarknad

Dublin, Frankfurt, London, Amsterdam och Paris har varit stora inom datacenteretableringen. Närheten till marknaden samt vissa regulatoriska fördelar har gjort att hyperscalers och internationella bolag valt dessa. Men nu börjar det bli annat ljud i skällan.

Enligt Digiplex har de Europeiska marknaderna flera utmaningar. Tillgången på mark för snabb utbyggnad är krympande därtill har datacenterkunder i allt högre utsträckning krav på 100 procent hållbar energi – något många områden har svårt att erbjuda.
Datacenter-företaget menar att Norden har unika fördelar och pekar ut att globala marknadsledare som Google, Facebook och Microsoft insett det genom sina etableringar.

Digiplex menar att energitillgång, hållbarhet, yrkeskompetens, stabilt politiskt klimat samt goda affärsmöjligheter för näringslivet är fördelar som Norden har att erbjuda.
Exempel på det är att energikostnaden i de nordiska länderna ungefär är hälften av den i Tyskland. Energin förnybar och markpriserna är en bråkdel av de runt Paris, London och Amsterdam.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter