Rapport: Så påverkar IoT leverantörskedjan

ioT Mer flexibel, kostnadseffektiv och motståndskraftig. Enligt en ny studie från Telenor Connexion så kommer IoT påverka leverantörskedjor stort och göra företag mer hållbara.

Rapport: Så påverkar IoT leverantörskedjan

En högre grad av uppkoppling ger stora ringar på vattnet när det kommer till leveratörskedjor. För i takt med att automationen och konnektiviteten ökar – så blir produktionen mer flexibel och följsam. Det innebär att de som tidigt satsade på IoT nu lättare kan justera sin produktion beroende på efterfrågan, men även att förutse brister samt styra sina medarbetare för högre effektivitet. Det skriver Telenor Connexion som nu publicerat sin rapport ”IoT Predictions Report”.

I rapporten framgår det, föga förvånande, att IoT kommer spela en allt viktigare roll i arbetet att göra leverantörskedjor mer motståndskraftiga och effektiva.
– Spridningen av covid-19 har tvingat folk, bolag och samhällen världen över att förändras. För företag har det orsakat enorma avbrott i produktionen och leverantörsledet. När vi tittar på framtiden och vägen framtå så är vi övertygade om att 5g och IoT går hand i hand. Därtill ser vi att rollen som IoT spelar i den här krisen understryker det sanna värdet av konnektivitet och den livsviktiga roll det kan spela när det kommer till att säkra företag och deras leverantörskedjor, säger Mats Lundquist, vd för Telenor Connexion, i ett uttalande.

Rapporten lyfter fram fördelarna industrin kan dra i form av automation, fjärrövervakning samt hur IoT-lösningar kan förbättra arbetsmiljön. För logistikbranschen är det tracking och fleet-management som är de stora framtida fördelarna med IoT och när det kommer till lagerhållning så är automation, ai och analys det som lyfts fram.

Här går det att ta del av hela rapporten.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.