Rapport: Telekom och it kan ge bättre hållbarhetsarbete

Hållbarhet Teknik kan minska miljöpåverkan. I en ny studie från Kantar Sifo framgår det att it och telekom har stor potential inom hållbarhetsområdet.

Rapport: Telekom och it kan ge bättre hållbarhetsarbete

Det är i rapporten ”Det hållbara företagandet” som 400 personer i ledande befattning har fått svara på hur de ser på hållbarhetsarbetet. Och en sak är otroligt tydlig – hållbarhet är en fokusfråga. Hela 97 procent av de tillfrågade i större företag svarade att det är viktigt eller mycket viktigt för verksamheten.

Majoriteten tror även att hållbarhet kommer bli en än viktigare fråga framöver och här ser beslutsfattare att teknik som it och telekom kan bidra rejält.

Det självklara är att de båda kommer leda till minskade resor, möjliggöra distansarbete samt effektivisera arbetsprocesser. Även IoT ses som teknik som kan bidra till bättre hållbarhet.

Undersökningen har beställts av Tele2 och utöver att visa potentialen för teknik som 5g – visar den att det nu finns en stor tilltro till att hållbarhet kommer bli en konkurrensfaktor och något som kan skapa positiva tillväxtmöjligheter.
– Med resultatet från den här undersökningen är det tydligt att hållbarhet är en mycket viktig fråga för svenska företag, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2, i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.