Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Rapport: Var tredje företag har haft dataintrång

Säkerhet I en allt mer globaliserad konkurrens är datasäkerhet en viktig faktor. Men i en rapport framgår det att häpnadsväckande många företag brister i integritets och säkerhetsarbetet.

Rapport: Var tredje företag har haft dataintrång

Digitalisering ger möjligheter, men medför även risker. I en ny global branschrapport från SOTI, IQPC och Enterpruce Mobility Exchange framtår det att många företag kämpar med viljan att vara mobila, men att de saknar rätt teknik och utrustning för att medarbetare samtidigt inte ska vara säkerhetsrisker.

I rapporten, ”Racing Toward the Future of Enterprise Mobility”, framgår det att just säkerhet och integritet är två stora hinder som företagen måste övervinnas, eller åtminstone kontrollera innan de kan börja fokusar på att förbättra sin produktivitet, sänka driftskostnader och vara innovativa.

Färsk statistik visar även att nästan vart tredje företag har upplever ett dataintrång under de senaste två åren. Chokerande nog erkände mer än var fjärde av företagen att de antingen inte följer nationella/globala förordningar om skydd av mobile enheter, eller inte vet om de gör det.
– Det finns ett stort behov av att sätta mobilitetshantering och -innovation i hjärtat av organisationens strategi för att inte riskera dataintrång och den skada på rykte och kundrelationer som de innebär. Det är helt avgörande att företag ger sina medarbetare tillgång till de senaste uppdateringarna, apparna och enheterna, tillsammans med en gedigen utbildning för att forma kärnan till en strategi för mobil transformation. En framåtblickande mobilstrategi leder till nöjda medarbetare och kunder, vilket är en dubbel vinst för alla verksamheter, Shash Anand, produktstrategichef på SOTI.

Moderna arbetskraftsmyter tydliggjorda

I branschrapporten upptäcktes att var tredje företag inte utrustar sin fältpersonal med rätt teknik för att utföra sitt arbete. Rapporten visar att 65 procent av organisationerna använder mobila enheter för att ge support till affärskritiska roller, som affärsnära mobila medarbetare på fältet, men en betydande minoritet på 28 procent gör det inte.
Organisationer som inte tänker mobilt först riskerar att hämma framgången i verksamheten och äventyra medarbetarnas produktivitet. Därför är det bekymmersamt att nästan två tredjedelar av organisationerna motarbetar den mobila transformationen. 64 procent av respondenterna i undersökningen svarar att arbetsplatsens kultur är den största utmaningen att övervinna.

Krattar manegen för IoT och 5G

Splittringen mellan organisationer som utnyttjar respektive inte utnyttjar sakernas internet, IoT, är uppseendeväckande, och den visar att alla inte är helt övertygade om potentialen i IoT. I undersökningen svarade 45 procent ja på frågan om deras organisationer utnyttjar IoT, vilket i sin tur betyder att mer än hälften inte gör det trots att 76 procent håller med om att IoT skulle öka produktiviteten i deras företag.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter