Rätt företagsabonnemang spar tusenlappar

För en normalanvändare kan det skilja över 300 procent i bris mellan det billigaste och dyraste företagsabonnemanget, visar en genomgång som Pricerunner genomfört. En operatör utmärker sig med låga priser.

Att välja rätt abonnemang till företagsmobilen är minst lika svårt som att göra samma sak till den privata luren.

‒ Svenskar är i regel duktiga på att jämföra sina privata mobilabonnemang men få vet att skillnader i avgifter är betydligt större mellan företagsabonnemang än mellan privatabonnemang. Mobiltelefoni är en av de mest påverkningsbara utgifterna och genom att jämföra priserna kan företag spara stora summor varje år, säger Stefan Ny, marknadschef på prisjämförelsesajten Pricerunner.

15 000 för mycket

Väljer man fel abonnemang kan mobilkommunikationen bli en avsevärt dyrare historia än nödvändigt. Pricerunners undersökning visar att det för en normalanvändare, som ringer i snitt tio minuter och skickar två sms om dagen, kan skilja så mycket som 323 procent mellan dyraste och billigaste företagsabonnemanget.

‒ Det första steget i att hitta rätt abonnemang är att identifiera användningsmönstret och sedan jämföra operatörer och deras abonnemang, säger Stefan Ny.

Riktigt stora skillnader blir det också om man bakar in en telefon i abonnemangspriset. Med en bindningstid på 24 månader och en Iphone 5 16 GB inkluderad kan den som väljer fel abonnemang få betala hela 15 000 mer än det billigaste alternativet enligt genomgången.

En oftast billigast

Vilken operatör var då billigast? Utifrån de användarprofiler som Pricerunner ställt upp vinner Tele2 jämförelsen nästan varje gång. Oavsett om man är normalanvändare, storpratare eller mobilsurfare är det Tele2:s abonnemang Medium, eventuellt med tilläggspaket SMS som kostar minst när man inte bakar in en telefon abonnemanget. Vill man däremot att enklaste varianten av nya Iphone 5 ska ingå vinner storprataren på att istället välja Tres abonnemang 3Business XL som över hela bindningstiden på två år blir flera tusenlappar billigare än närmsta konkurrentens.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.