Real Madrids arena kopplar upp

Wifi, sociala medier och hd-video. Fotbollsklubben Real Madrid och hemmaarenan Santiago Bernabéu blir först i Europa med att implementera Cisco Connected Sports.

Real Madrids arena kopplar upp

När konkurrensen om publiken hårdnar tycks avancerade it-lösningar ha blivit ett sätt att locka fler besökare. Det hoppas i alla fall Real Madrid. Med Ciscos verktyg Connected Stadium Wi-Fi solution och Stadium Vision ska Santiago Bernabéu nu förvandlas till en av de tekniskt mest avancerade sportarenorna i världen.

Genom det trådlösa nätverket och ett stort antal hd-skärmar i lokalerna kommer supportrarna att kunna följa José Mourinhos mannar och ta del av annat material, även om de inte sitter på sina platser.

En interaktiv sportupplevelse

Tanken är att arenans maximalt 80 000 åskådare enkelt ska kunna koppla upp sina smarta mobiler, få tillgång till särskilda applikationer knutna till arenan, surfa på nätet och kommunicera via sociala medier under matchen. Inte minst för att avlasta mobilnäten.

Samtidigt ser laget förstås en chans att skapa nya möjligheter för sponsorerna. Till exempel genom att interagera med supportrarna eller låta dem dela med sig av sina spelupplevelser med tusentals andra fans på arenan.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.