Redpill Linpro landar affär med myndighet

Redpill Linpros molntjänst för digitalt samarbete vann Boverkets upphandling.

Redpill Linpro landar affär med myndighet

Omkring 270 anställda på Boverket kommer att börja använda sig av Redpill Linpros nordiska molntjänst för videomöten, chatt, fildelning och dokumenthantering. Det är följden av att open source-specialisten vinner Boverkets upphandling av samarbetstjänster.

I tjänsten som Boverket ska använda sig av ingår samarbetsverktyget Nextcloud, Jitsi meet, Rocket.chat och Collaboard.

Telekom idag har tidigare berättat om att Redpill Linpro lanserade nya affärsområdet Digital Workspace i slutet av förra året eftersom man förväntade sig en ökad efterfrågan från offentlig sektor i Sverige. Redpill Linpro var en av de leverantörer som lyftes fram i den så kallade Esam-utredningen, där alternativ till amerikanska molntjänster utvärderades.

”Går från planering till action”

– Boverket går från planering till action och har som en av de första myndigheterna i Sverige upphandlat en digital samarbetsplattform baserat på den gedigna kartläggning som arbetsgruppen inom Esam presenterade i somras, säger Johan Bernhardsson som är ansvarig för affärsområdet Digital Workplace på Redpill Linpro.

– Avsaknaden av ett avtal om datautlämning mellan EU och USA sätter käppar i hjulet för många verksamheter som byggt upp ett beroende till amerikanska tjänster. Med vårt fokus på lösningar baserade på öppen källkod för den digitala arbetsplatsen vill vi ge svenska och nordiska myndigheter, kommuner och företag alternativ, säger Henrik Gavelli, koncernchef på Redpill Linpro.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.