Refurbly storsatsar på återbruk av mobiler – ”Nya mobiler är sämre än gamla modeller”

hållbarhet Refurbly vill att fler mobiler ska återanvändas och att de ska stanna kvar på den svenska marknaden i stället för att skeppas utomlands.

Refurbly storsatsar på återbruk av mobiler – ”Nya mobiler är sämre än gamla modeller”

Mobilåtervinnaren Refurbly fick kapitaltillskott i somras och är nu redo att lansera en ny satsning på återtag av mobiler. Företaget kommer att köpa in mobiler som lämnas till telekombutiker, kommuner och andra organisationer och sälja dem vidare på den svenska marknaden.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Tidigare har mobilerna främst kommit från företag som leasat dem. Nu räknar man med att kunna återbruka även de mobiler som privatpersoner lämnar in.

Enligt företagets beräkningar handlar det om drygt 250 000 mobiler om året som man vill renovera, fabriksåterställa och testa innan de går vidare till nya ägare inom Sverige.

Ofta svårare och dyrare att reparera

– De nyaste telefonerna är faktiskt sämre än de gamla då de ofta är svårare och dyrare att reparera. Tillverkarna vill att begagnade mobiler hamnar i andra delar av världen, så att bara nya mobiler säljs i Norden. Vi vill att de går tillbaka till den nordiska marknaden, för att få stopp på att frakta telefoner världen säger David Lundgren Fetah, grundare av Refurbly.

Bland de personer som investerat i Refurbly finns flera veteraner från telekombranschen, som Johan Dennelind, Erik Hallberg och Emil Nilsson, samtliga med ett förflutet på Telia.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.