Refurblys nya giv: rekonditionerade mobiler med abonnemang

mobiler Mobilåtervinnaren lanserar abonnemang och tar samtidigt in ytterligare kapital.

Refurblys nya giv: rekonditionerade mobiler med abonnemang

Refurbly hämtar in ytterligare kapital i en riktad nyemission samtidigt som man inleder ett samarbete med mobiloperatören Verbal för att kunna sälja rekonditionerade mobiltelefoner tillsammans med abonnemang.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att få leverera våra mobilabonnemang till fler tillsammans med Refurbly. Tillsammans har vi hittat ett koncept som vi ser kommer vara väldigt konkurrenskraftigt på marknaden, både vad gäller pris men också utifrån att det är enkelt och miljösmart, säger Jonas Lindgren, vd på Verbal.

Refurbly berättar att alla delägare ökar sitt innehav i företaget, däribland Johan Dennelind med ett förflutet från Telia, Jimmy Palmqvist och David Stenmarck. Kenneth Karlberg, en av de personer som byggde upp Telia Mobile och Halebop, är sedan tidigare styrelseledamot för Refurbly.

”Kan växla upp arbetet”

– Det känns otroligt roligt att befintliga investerare väljer att öka sitt engagemang i Refurbly. Vi är på väg mot något stort och ser hur vi både hjälper människa och miljö. Vi tycker att det ska vara en självklarhet att återbruka de mobiler som redan finns, men också att det ska vara lätt att göra rätt. Med det nya kapitalet kan vi växla upp det arbetet”, säger David Lundgren Fetah, grundare och vd Refurbly.

De mobiltelefoner som återbrukas av Refurbly genomgår en renoverings- och återställningsprocess innan de slussas vidare till nya ägare. Man kan också erbjuda försäkringar för sina rekonditionerade mobiler.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.