Regeringen får råd om Telias försäljning

Regeringen har anlitat de internationella storbankerna Deutsche Bank och UBS Investment Bank för att ge råd och assistera vid en eventuell minskning av statens innehav i Teliasonera. Det meddelar finansdepartementet.

Teliasonera står högt upp på listan över statliga bolag som regeringen har för avsikt att sälja ut och för att göra utförsäljningen tar man nu hjälp av Deutsche Bank och investeringsbanken UBS.

Arbetet med utförsäljningen av Teliasonera och fem andra statliga bolag leds av Jonas Iversen efter att chefen för enheten för statligt ägande på näringsdepartementet, Malin Björkmo, sa upp sig i protest för en månad sedan. Hon ansåg att det fanns för lite resurser för att genomföra försäljningen av bland annat Teliasonera.

Teliasoneras koncernchef Anders Igel kommenterade vid bolagets rapportpresentation att företaget har förberett sig för en statlig försäljning genom att skaffa sig en bild av olika alternativ och att de är väl förberedda.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.