Regeringen vill investera 405 miljoner i forskning om 6g

6g Regeringen vill investera 405 miljoner kronor för att främja forskning och utveckling inom nästa generations mobilnät – med förhoppning att Sverige går i täten för teknikutvecklingen av 6g.

Regeringen vill investera 405 miljoner i forskning om 6g

Vetenskapsrådet och Vinnova kommer att tilldelas hundratals miljoner kronor under perioden 2023 till 2026 för forskning och utveckling av 6g-teknik. Det föreslår regeringen i budgetpropositionen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Vetenskapsrådet kommer att få 15 miljoner kronor 2024, 60 miljoner kronor 2025 och 65 miljoner kronor 2026. Vinnova kommer att få 15 miljoner kronor redan i år, 50 miljoner kronor år 2024 och 100 miljoner kronor för såväl 2025 som 2026.

Begreppet 6g-system omfattar en mångfald av teknikområden, alltifrån mjukvara och artificiell intelligens till halvledare och radiokommunikation. Pengarna kommer att användas för att främja innovativa projekt och initiativ inom 6g-utvecklingen

Enligt regeringens förväntningar kommer 6g att öppna dörren till en rad spännande möjligheter – som högre dataöverföringshastigheter, förbättrad databearbetning, sömlösa anslutningar och minskad fördröjning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.