Rejlers köper IoT-bolaget Smarthub

Branschen Rejlers stärker Positionen i Norden. Detta då de nu förvärvar Smarthub i Norge.
– Vi är mycket nöjda med förvärvet som är ett led i vår ambition att växa, säger Thomas Petterssen, vd för Rejlers Norge.

Rejlers köper IoT-bolaget Smarthub

Företaget Smarthub är ett IoT-bolag som i dag ägs av nätbolag på orterna Møre och Romsdal i Norge. Men snart så tar Rejlers över bolaget vilket innebär cirka 153 000 smarta elmätare.
– Vi är mycket nöjda med att SmartHubs verksamhet drivs vidare av Rejlers, som har bred kompetens och långsiktiga offensiva planer inom denna typ av tjänsteinriktad drift av kritisk infrastruktur, säger Stein Ola Bergheim, styrelseordförande i SmartHub AS.

I och med övertagandet kommer driftavtalet som Smarthub har med nätbolagen att fasas över till Rejlers tjänsteplattform. Detta kommer innebära att Rejlers IoT-infrastruktur hanterar över två miljoner smarta elmätare i Norden – något som gör dem till en stor oberoende leverantör.

Men det slutar inte där. Ambitionerna för 2020-talet är att öka säljaktiviteterna i Sverige.
– Vi är mycket nöjda med förvärvet som är ett led i vår ambition att växa. Det ger oss ännu bättre möjligheter att konkurrera om nya liknande avtal på den nordiska marknaden, säger Thomas Pettersen, vd på Rejlers Norge.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter