Rekordår för Genesys – intäkterna ökade 45 procent

kontaktcenter Kontaktcenterleverantören lockade 750 nya kunder under fjolåret och ser en stark efterfrågan på ai-baserade tjänster.

Rekordår för Genesys – intäkterna ökade 45 procent

Det senaste räkenskapsåret var framgångsrikt för kontaktcenterleverantören Genesys. Under perioden den 1 februari 2023 till den 31 januari 2024 satte man ett nytt rekord och kunde visa upp en intäktsökning på 45 procent jämfört med föregående år för molnplattformen Genesys Cloud.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Leverantören har nu så kallade årliga återkommande intäkter (ARR) som uppgår till omkring 1,4 miljarder dollar.

Under räkenskapsårets avslutande kvartal slog den molnbaserade plattformen Genesys Cloud försäljningsrekord och leverantören ser att efterfrågan på ai-baserade, innovativa lösningar är mycket stark. Under årets tredje kvartal lanserade man exempelvis en förbättrad tjänst som använder generativ ai för att skapa automatiska sammanfattningar åt agenterna i kontaktcentret.

Under hela räkenskapsåret tillkom knappt 750 nya kunder enligt Genesys och användningen av ai-funktioner ökar snabbt. Användningen av digitala assistenter fyrfaldigades och användningen av röstbotar tredubblades.

Man fortsätter också att investera i forskning och utveckling. Sammanlagt 300 miljoner dollar avsattes till detta samtidigt som man öppnade ett nytt forskningscenter i Budapest.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.