Rekordförsäljning av mobiler

Med drygt 180 miljoner sålda mobiler slår försäljningen rekord igen för årets första kvartal, enligt siffror från analysföretaget Gartner. Men Sony Ericsson tappade marknadsandelar trots en ökad försäljning.

Försäljningen av mobiltelefoner för årets första kvartal slog rekord, enligt Gartners sätt att räkna. Den globala försäljningen översteg 180 miljoner enheter, vilket är en ökning med 17 procent jämfört med kvartal ett 2004. Tidigare låg försäljningsrekordet från första kvartalet i fjol på 153 miljoner sålda enheter.

Nokias marknadsandel steg från 28,8 till 30,4 procent. Motorola ligger kvar som tvåa bland mobiljättarna med nästan samma marknadsandel som tidigare, 16,8 procent. Trea är Samsung med 13,3 procent, jämfört med 12,6 procent för samma kvartal i fjol. Med en marknadsandel på 6,3 procent har LG gått om Siemens, som tappat från 8 till 5,5 procent av andelarna. Sony Ericsson har sålt 9,9 miljoner mobiler, vilket är en ökning med cirka tusen enheter. Trots detta tappade tillverkaren i marknadsandel, från 5,6 till 5,5 procent. Alla siffror är jämförelser med första kvartalet 2004.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.