Rekordmånga videomötesrum på ”Sveriges modernaste arbetsplats”

Kontoret Nu har Tietoevry öppnat sitt nya kontor i Arenastaden i Solna. Telekom idag fick en rundvandring med Carina Wide, Head of Facilities Sweden, i de toppmoderna lokalerna.

Rekordmånga videomötesrum på ”Sveriges modernaste arbetsplats”

Tietoevry marknadsför den som ”Stockholms modernaste arbetsplats” som invigdes i torsdags i förra veckan. På de nära 22000 kvadratmeterna har it-jätten klämt in mer än 1600 arbetsplatser, över 200 mötesrum, hörsal, flera utbildningsrum, en podd-studio, tre våningsplan för samarbete med partners, kunder, leverantörer och studenter.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Vi har totalt 10 våningsplan och det är lite olika stuk på dem. De nedersta är helt öppna för collaboration och co-creation med kunder och partners, medan våra interna verksamhetsytor  har väldigt hög säkerhetsnivå på grund av de uppdrag vi har, säger Carina Wide när vi tagit oss upp till takterrassen där man ser ut över Solna.

Här uppe på våning nio är det inte helt färdigt än, men det finns pingisbord, flipperspel, biljard och mobila mini-möteshubbar. Det är rätt likt Googles Stockholmskontor.

– I huset har vi samma gestaltningskoncept för way of working samt inredning och det är känns bra ur ett hållbarhetsperspektiv att vi kunnat återbruka 80 procent av inredningen från våra tidigare kontor. Utifrån Tietoevrys 5C-koncept har vi skapat olika möjligheter för arbetsplatsen, baserat på våra kollegors behov för dagen, där det här våningsplanet är mer lekfullt och kreativt, säger hon.

När vi tar trapporna neråt inne i fastighetens helt öppna mitt ser man ända ner till samarbetsytorna på de nedersta planen. Det är de tre våningarna som är målet med fastigheten för it-jätten – och det är de som man är extra stolta över.

Tietoevry hade tidigare fem kontor i Stockholm, men ledningen insåg ganska snabbt efter sammanslagningen 2019 att man inte kunde nå ett modernt sätt att arbeta i Sverige i varken Tietos eller Evrys lokaler.

Väl nere på första våningen träffar vi på Tietoevrys sverigechef Johan Torstensson.

– Vi vill att kontoret är en co-creation-arena där man träffar kollegor, kunder och partners. Här på första våningen räknar vi med att många av våra kunder som jobbar i långa projekt kommer att sitta en hel del när de är i sådana faser i projekten, säger han och fortsätter:

– Vi tror på hybrid work och att jobba därifrån det fungerar bäst. Kontoret ska locka vår personal att komma hit och det är ett fantastiskt ställe vi skapat. Vi vill att det ska vara en riktig tech-hubb här där alla vill vara.

Vilka har ni inspirerats av?

– Vi har tagit till oss av vad våra kollegor önskar – grunden för Tietoevry 5C koncept – och gjort våra egna planer baserat på beläggningsmätningar, men det är klart att vi har tittat en del på Microsofts Stockholmskontor som har ungefär halva ytan öppen för samarbete, säger Carina Wide.

Hon har jobbat med fastighetsprojektet hela resan. Planerna har utvecklats allt eftersom och man har till exempel insett att man behöver video i väldigt många rum för att kunna ha bra distansmöten.

– I en del av de små rummen har vi valt bord som är som halvmånar, för att tre eller fyra personer ska kunna sitta på ett bra sätt och vara synliga för de på andra sidan i mötet, säger Carina Wide och fortsätter:

– Och i alla rummen är det videolösningar från Logic IT som fungerar som Bring your own device för att det ska vara superenkelt att komma igång med mötena från allas laptops.

Totalt är det över 200 mötesrum som är tillgängliga. De vanliga rummen är också kompletterade med mötesplatser i landskapet samt små mobila rum och hubbar.

– Möten är inte likadana så det ska finnas utrymme för alla sorters möten här.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.