Relacom får fortsätta installera åt Telia

Under de närmsta två åren kommer Relacom fortsätta sköta installationer och underhåll åt operatören. Men geografiska ändringar av avtalet kan medföra att personal i vissa delar av landet får gå.

Förra gången Telia upphandlade service och installationstjänster för telenätet blev slutresultatet ett hårt slag för Relacom som har rötterna i gamla Televerket, de blev av med delar av uppdraget och tvingades till stora uppsägningar av personal. Bättre verkar det ha gått denna gång och företaget får enligt egen uppgift ett större ansvar än tidigare för byggnation av infrastruktur i flera viktiga delar av landet, däribland Uppland och centrala och södra delarna av 08-området.

Samtidigt förlorar de kontraktet för Västerbotten vilket eventuellt kan innebära övertalighet i området. Totalt sett kompenseras dock bortfallet av de utökade kontrakten i andra regioner.

Avtalet med Telia löper i två år från och med den första januari 2013.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.