Relacom installerar Opticalls produkter

Distributören Opticall väljer Relacom som installatör och integratör. Uppdraget är att föra ut trådlös kommunikation, ip-telefoni och gsm-lösningar till svenska företag.
Avtalet ses som ett genombrott för tjänstekonceptet relacom@office.

Relacom har skaffat sig en rikstäckande installationskompetens på Opticalls hela produktportfölj, som består av Innovaphones ip-telefonisystem, Meru Networks wlan-system och 2N’s mobila gateways.

Genom samarbetet med Relacom kan Opticalls kunder erbjuda ett bredare sortiment av de här produkter, utan att själva investera i kompetens. Dessutom kan Opticall själva frigöra interna resurser, som tidigare varit låsta för att stötta återförsäljarna med installationshjälp.

Ser tillväxt

– Det är viktigt för oss att vi nu kan erbjuda Relacoms installationskompetens. Många säljbolag och återförsäljare har efterfrågat en rikstäckande installationspartner som kan hantera hela vår produktportfölj, säger Mattias Hansson, vd för Opticall.

Camilla Sundström, vd för Relacom Sverige, ser Opticall som en stark distributör på marknaden och gläds åt att ha blivit utvald till installationspartner.

– Marknadstillväxten väntas bli mycket stor på detta område när äldre och icke ip-baserade telefonväxlar byts ut, säger Camilla Sundström och tillägger att man redan har märkt en stark efterfrågan på produkter inom ip-telefoni, ip-centrex, vowlan och gsm/umts-gateways.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.