Relacom och Orbion får bygga mer mobilt åt Telia

Bransch Tillsammans med systerbolaget Orbion Consulting ska Relacom inte bara bygga och driftsätta nya mobilsiter runt om i landet, de ska också fixa inomhustäckning.

Uppdraget som sträcker sig över tre år innebär ett utökat arbete med Telias mobilnät. Relacom och Orbion tar hand om hela processen med att bygga, installera, driftsätta och få nya mobilsiter live i nätet. I uppdraget ingår också att göra slutkundsanpassningar och bygga inomhustäckning åt företag och andra organisationer.

– Att vi nu får fortsatt förtroende att bygga basstationer och tillsammans med Orbion även utföra integrationen visar att Relacom och Orbion är riktigt bra på att bygga mobila lösningar, kommenterar Relacoms kundansvarige Ola Englund.

Affären tillkännages kort efter beskedet att närmare 500 Relacomanställda riskerar att bli av med sina arbeten sedan Relacom tappat kontraktet på att underhålla Telias fasta kopparnät. Det uppdraget avvecklas etappvis under året

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.