Responda förvärvar Kalix Tele24

Branschen Kundtjänstföretaget Kalix Tele24 får nya ägare. Detta i form av Danderydsbolaget Responda.
– Vi ser Responda som en mycket stark köpare och ägare, säger ägarparet Rothoff.

Responda förvärvar Kalix Tele24

Kalix Tele24 har sedan starten 1992 byggt upp en gedigen affär. I dagsläget har man drygt 1 400 kunder och hanterar allt ifrån svarsservice och växelhantering till kundservice. Sedan 2004 har företaget ägts av paret Kristian Rothoff och Åsa Östanskog-Rothoff, men nu blir det ändring på det. Ny ägare är Responda.

Responda, med säte i Danderyd, omsätter ungefär hälften så mycket som norrlandsbolaget, men genom köpet blir man nu en av de stora aktörerna i branschen. Efter sammanslagningen kommer 220 anställda jobba utspridda på fem orter från Kalix till Eskilstuna. Prognosen för 2021 är att man ska omsätta 110 miljoner kronor.
–  Vi ser många synergier i affären där Kalix Tele24 har en bred och lång erfarenhet av både små och stora företag samt offentlig sektor samtidigt som Responda är starka inom partnerförsäljning och molnbaserade växlar. Tillsammans skapar vi också de rätta förutsättningarna för att ytterligare bredda marknadsbearbetningen och satsar nu för expansion och tillväxt inom både svars- och kundservicesegmenten, säger Joakim Ögren, vd för Responda, i ett uttalande.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!