Rfid-system får sjukvårdspris i USA

Under sjukvårdskongressen Health Care Research & Innovations Congress i Washington DC fick Siemens Business Services och New York-sjukhuset Jacobi Medical Center en utmärkelse för en gemensamma Rfid-lösningen. Priset vanns i kategorin Best New Advancement in Patient Safety and Disclosures.

Patienterna på sjukhuset har burit sin medicinska historia i ett rfid-radioarmband sedan 2004. Det har lett till att sjukvårdspersonalen kan ta hand om patienterna på ett bättre och mer säkert sätt. Vid inskrivningen på sjukhuset får patienterna ett armband med ett inbyggt rfid-chip där patientens nummer är lagrat. Sjukhusets personal använder sig av en handdator eller bärbara datorer med en rfid-läsare för att avläsa datan. Läkare och sjuksköterskor kan identifiera patienter på sekunden och får direkt tillgång till en säker databas som innehåller detaljer om den medicinska historien och vilka mediciner som ska användas. En pki-infrastruktur förhindrar obehörig access.

Projektet lanserades sommaren 2004 som ett pilottest och blev sedan en permanent lösning i slutet på året. Som ett resultat har vården och säkerheten av patienterna förbättrats sedan sjukvårdspersonalen kan identifiera patienterna snabbare och enklare. Sjukvårdspersonalen kan ta bättre hand om patienterna. Administrationen av mediciner blev enklare och i linje med rätt patient, rätt medicin, rätt tid, rätt dosering och rätt rond. Att hämta och föra vidare patientinformation vid “Point of Care” blev enklare, snabbare och mer korrekt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.