Ricoh krymper portabel mötesvideo

Videokonferenser Med skärm, kamera och högtalare i ett är Ricoh P1000 ett portabelt alternativ till mjukvarubaserade videomöten.

Ricoh krymper portabel mötesvideo

De senaste åren har Ricoh tagit fram flera videomötesanläggningar av det lite mer udda slaget, vilka haft det gemensamma att de i olika grad varit portabla. Nu tar de nästa steg och lanserar P1000, en anläggning i laptop- eller kanske snarare tablet-format om än ganska tjock. Skärmen är 10,1 tum stor med den måttliga upplösningen 1024×600 pixlar, vilket ändå lär räcka hyggligt för användningsområdet.

ZZ2020A006Tanken är att Ricoh P1000 ska kunna användas för allt från personliga möten på kontoret till kontakt mellan exempel läkare och patient inom hemsjukvården. Ett inbyggt batteri gör att man slipper leta efter ett strömuttag och uppkopplingen sker trådlöst via wifi om man inte har ett nätverksuttag i närheten. Trots sitt lilla format är P1000 oväntat kraftfull, enligt tillverkaren ska den utan behov av någon mötesbrygga kunna hantera möten med 20 parter varav 4 syns i bild samtidigt. Tilläggas bör dock att P1000 är tänkt att användas tillsammans med Ricoh egen videotjänst Connect & Collaborate.

Ricoh visar upp P1000 under mässan ISE 2016 i Amsterdam nu i februari och där har de också lovat presentera ytterligare nyheter i sitt utbud av kommunikationsprodukter och tjänster.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.