Ricoh uppdaterar portabel videokonferens

Virtuella möten P3500 från Richo ser inte ut som någon annan produkt för videomöten på marknaden och den kompakta anläggningen flyttas enkelt från rum till rum. Samtidigt som tekniken uppdaterats prisas nu formgivningen också av designeliten.

Ricoh uppdaterar portabel videokonferens

Det är några år sedan egensinniga videoanläggningen P3000 från Ricoh såg dagens ljus. Den kompakta enheten innehåller såväl video-codec som kamera och ansluts till valfri skärm. Kameran fälls upp som ett periskop ur locket och tack vare en vidvinkeloptik med kan systemet placeras direkt på konferensbordet och trots kort avstånd få med alla deltagare i bild.

Nu har Ricoh presenterat efterträdaren P3500 som bygger vidare på samma koncept men med uppdaterad hårdvara. Den tidigare modellen kunde bara leverera video i sd-kvalitet med P3500 klarar hd-video, om än bara i upplösningen 720p. Optiken täcker en vinkel på hela 125 grader. Bland förändringarna märks också att anläggningen nu erbjuder hdmi-anslutning till bildskärmen och inte bara vga.

Den unika designen av Ricoh P3500 har tilltalat juryn för välrenommerade IF Design Award som utsett produkten till en av pristagarna till årets upplaga av utmärkelsen.

I Sverige säljs P3500 som en komponent i Ricohs videotjänst.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter