Riktigt ruggad smartphone

Ordentligt tuff utan att för den skull vara en stor klump. Så beskriver vi bäst Svenska Handhelds nya ruggade Android-telefon Nautiz X1.

Riktigt ruggad smartphone

Smartphones som kan klara ett snabbt dopp i sjön utan att få skrämselhicka och dö finns det numera ganska gott om. Inte minst Sony har under det senaste halvåret släppt ifrån sig flera intressanta modeller. Men riktigt så ruggade som Nautiz X1 är de inte. Här handlar det inte bara om ip67-klassning när det gäller vatten och dammskydd, Handhelds nya telefon klarar också det amerikanska försvarets tuffa krav när det gäller temperaturer, vibrationer och fall. Trots det ligger vikten inte på mer än 180 gram.

Tuff och välutrustad

Ruggat brukar ofta vara synonymt dåliga prestanda, men Nautiz X1 har kraft nog så att det räcker för de flesta användare med en dubbelkärnig processor på 1 GHz och 512 MB internminne. Lagringsutrymmet är dock lite snålt tilltaget, bara 2 GB, även om det kan utökas med hjälp av microsd-kort. Skärmen är fyra tum stor.

Skulle man tycka att standardbatteriet är för klent finns ett större på hela 2920 mAh.

Android eller Windows

Något som skiljer Nautiz X1 från alla andra smartphones vi kan komma på är att modellen kommer att finnas både i en version laddad med Android 4 och en med Windows Embedded Handheld, vilket är den moderniserade proffsvarianten av gamla Windows Phone 6.5. Den senare blir kanske ingen storsäljare hos vanliga mobilköpare men många av Handhelds vanliga handdatorkunder har standardiserat hårt på Windows.

I januari nästa år ska Nautiz X1 finnas ute i butikerna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.