Ring till Sverige

Telefoni Idag lanserar Svenska Turistföreningen The Swedish Number, dit vem som helst i världen kan ringa och alla i Sverige kan vara med och svara. Det fungerar som ett vanligt samtal, men när någon ringer kopplas samtalet till en slumpvis svensk.

Ring till Sverige

Idén till The Swedish Number grundar sig i tanken om att ge alla svenskar en chans att uttrycka sig och dela med sig av sitt Sverige. STF:s projekt är dessutom en hyllning till att det i år ät 250 år sedan tryckfrihetsförordningen infördes som en av Sveriges grundlagar. Sverige blev första land i världen med en lag om tryckfrihet och denna innefattade att all information blev fullt offentlig för allmänheten och censuren avskaffades.

Själva kampanjen går ut på att Sverige, som första land i världen, får ett eget telefonnummer som alla svenskar hjälps åt att svara på. När någon ringer +46 771 793 336 (0771 Sweden)kopplas hen till en slumpvis svensk som anmält sig till att svara. Är det upptaget så kopplas samtalet vidare till någon annan. Vem som helst i Sverige med en smartphone (med svenskregistrerat nummer) kan anmäla sig som ambassadör. Man anmäler sitt intresse via den nedladdningsbara The Swedish Number-appen där man sedan, via inställningarna till exempel kan styra när man vill vara inloggad. Via hashtagen #svaraförsverige på sociala medier kan man även uppmuntra andra att bli Sverige-ambassadör. 

– I den digitala värld vi lever i blir det riktiga samtalet allt viktigare. Därför ger vi nu svenskarna möjligheten att som första land i världen få ett eget telefonnummer som vi alla hjälps åt att svara på vilket ger alla medborgare en ärlig chans att uttrycka sig och tipsa om vad man kan uppleva, säger Magnus Ling, generalsekreterare och vd på Svenska Turistföreningen. 

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.