Ringup får ny ägare i AVE

AVE, som äger Audio Video-butikerna, köper telekomkedjan Ringup.
– De två butikskedjorna kommer även fortsättningsvis att drivas i två separata bolag och behåller sina respektive varumärken, säger Håkan Lissinger, vd för AVE Holding.

Ringup-kedjan finns på ett 100-tal orter i Sverige. De anslutna fackhandlarna omsätter tillsammans runt 1,2 miljarder kronor årligen. Kedjan arbetar med försäljning, service och installation av kommunikationsprodukter och riktar sig främst till företagskunder. I sortimentet ingår mobiltelefoner med operatörstjänster från Telia och Vodafone, telefonväxlar, fast telefoni, handdatorer och tillhörande it-relaterade produkter.

Lika mycket omsätter AVE-koncernens butiker i kedjan Audio Video, men där handlar det om hemelektronik. I koncernen ingår även Electra Sweden AB, som är ett inköps- och logistikföretag inom hemelektronik och telekom.

Passar i strategin

– Förvärvet av Ringup passar bra in i vår strategi för att bli Sveriges ledande koncern inom hemelektronik och telekom. Vi vill finnas nära våra kunder och kunna förse fackkedjorna med ett heltäckande produktsortiment, ett kraftfullt it-stöd samt utbildning, säger Håkan Lissinger, vd för AVE Holding.

Han berättar att AVE-koncernen växer i snabb takt. Den ökande efterfrågan på mobiltelefoner, tv-apparater, dvd-spelare, videokameror och musikutrustning bland svenskarna märks tydligt i AVE-koncernens inköps- och logistikbolag Electra Sweden. De senaste åtta åren har Electra haft en årlig tillväxt på i genomsnitt 30 procent.

Priset för förvärvet är inte offentliggjort.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.