Ringup om nya växeln: Mer än Mellanmjölk

Telefoni Ringup utökar sin växelportfölj med nya tjänsten Ringup UC som bygger på Easy Teams-lösningen.
– Det här är mer än bara mellanmjölk, säger kedjeledaren Mikael Johnsson.

Ringup om nya växeln: Mer än Mellanmjölk

– Vi har tittat runt ganska mycket och också pratat med en del leverantörer för att se vad en ny lösning skulle kunna tillföra för oss och våra kunder. Vi gillade vad vi såg när vi besökte grabbarna på Easy och nu är vi redo att lansera, berättar Mikael Johnsson.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Ringups befintliga växellösning Me bygger på Telepo-plattformen. Mikael Johnsson berättar att det är deras storsäljare och att de har haft lovande samtal med Destinys ledning efter deras förvärv av Telepo. Trots det vill man särskilja sig mer på den svenska marknaden där ett flertal leverantörer har en liknande lösning.

– Det som händer när alla har, om jag raljerar lite, samma lösning är att det blir en pris-diskussion istället för att man pratar om vad lösningen kan hjälpa kunden med. Vi vill prata med kunderna om funktioner, säger han.

Ringup med 49 försäljningsställen i Sverige är den första större kedjan som hoppar på tåget.

Nya Ringup UC släpps i dagarna och är en samarbetsplattform med bland annat video och chatt utöver växel-funktionalitet. Den bygger på Easy Teams-lösningen som är utvecklad i Sverige av Lynes Technologies som i höstas började erbjuda lösningen som en whitelabel-variant där nya leverantörer kan branda lösningen som sin egen.

– Det har varit ett väldigt bra år för Ringup generellt runt om i landet. Vi har precis sajnat med en ny ort på västkusten och även om vi är allmänt försiktiga så är det ett väldigt bra läge att få in en ny produkt till säljarna också. Det har de verkligen efterfrågat, säger Mikael Johnsson.

Vad tycker du sticker ut med Ringup UC?

– Jag brukar kalla en vanlig växel för mellanmjölk idag och många nöjer sig att ta emot samtal och routa dem vidare. Men kraven från många företag ökar nu och man vill ha mer än mellanmjölk. UC är mer som en kommunikationshubb och det som vi föll för var att den är väldigt snygg, användarvänlig med många bra funktioner, säger Mikael och fortsätter:

– Vi har provtestat den i försäljningen och det har blivit väldigt bra respons och vi har sålt till några redan innan lansering. Det finns bara gott att säga.

Hur gick tankarna när ni valde mellan att bara sälja tjänsten eller branda den som er egen?

– Ringup har funnits i 33 år och har byggt varumärke i många år. Vi är stolta över namnet som vi tycker är förknippat med seriositet och kompetens och vill använda det. När vi sätter vårt namn på den här lösningen blir vi också lite stoltare som säljare och det blir väldigt tydligt för kunden vem de har köpt över. Support är viktigt för oss och som stor kund hos Lynes känner vi att vi får bra effekt på våra tankar om vidareutveckling utifrån våra kunders kommande önskemål.

Vad tror du potentialen är på tre års sikt för er nya lösning?

– Om man jämför med Me som funnits länge och har en bamsestor kundstock så kommer den nog fortsätta vara vår största lösning ett bra tag till. Vi tror på fin utveckling för UC som ett väldigt bra komplement och det känns som sagt lovande när vi pratat med nya kunder.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.