Risk för lte-förseningar

De första näten för lte närmar sig kommersiell lansering. Frågan är bara om det kommer att finnas några modem att köpa när det väl är dax.

Rapporter från den stora telekomkonferensen ITU Telecom World, som pågick i Geneve den 5:e till 9:e oktober, pekar på att tillverkarna får svårt att hålla tidsplanerna. Frågan är om vi kommer att få se några färdiga produkter före årsskiftet. Det uppger nyhetstjänsten Fierce Wireless.

Enligt den kinesiska tillverkaren ZTE, som är en av pionjärerna när det gäller lte-modem, väntar man fortfarande på att halvledartillverkaren Qualcomm ska börja leverera serieproducerade lte-chip.

Flera av de stora internationella teleoperatörerna hade farhågor för att de kommer att få svårt att förse sina kunder med enheter. Enligt Kristine Rinne, chef för arkitektur och planering hos AT&T, är det en av orsakerna till att man valt att vänta med en lansering till 2011

Jörgen Lantto, verkställande vd för ST-Ericsson lovade att man kommer ha lte-produkter klara i mitten på nästa år men att den första generationen kommer att lida av problem på samma områden som de första 3g-telefonerna: storlek, hög energiförbrukning och höga priser.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.