Riskkapital till svenskt chip

Riskkapitalbolagen Creandum och Industrifonden investerar 14 miljoner i microprocessorföretaget Imsys Technologies. Samtidigt blir Ola Andersson ny vd och Torgny Bramberg ny ordförande i bolaget.

Imsys Technologies med säte i Upplands Väsby utanför Stockholm, utvecklar en plattform för inbäddade system i nätverk med mikroprocessorn Cjip som kärna. Cjip-processorn har konstruerats för att möta de alltmer ökande behoven av inbäddade applikationer med kommunikation i privata och publika nät, så kallad maskin till maskin-kommunikation.

Plattformen kan användas inom många olika områden, till exempel övervakning och styrning av fordonsflottor, automation inom industri, handel, trafik och annan infrastruktur, säkerhetssystem och medicinsk apparatur.

Kapitaltillskottet, som är bolagets första externa finansiering, kommer att möjliggöra för Imsys att utöka sina sälj- och marknadsföringsinsatser till flera industrisegment och geografiska områden.

För att stärka företagets ledning har styrelsen utsett Ola Andersson till verkställande direktör. Ola har omfattande erfarenhet från halvledarindustrin, till exempel mobilkommunikation och säkerhetssystem. Därutöver har Torgny Bramberg utsetts till styrelsens ordförande. Torgny har varit engagerad i ett flertal unga högteknologiföretag efter en internationell karriär i Ericsson och Nokia.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.