Riskkapitalbolag lägger bud på Evry

Uppköp Brittiska Apax har lagt ett bud på hela Evry. Varumärket och huvudkontoret uppges förbli oförändrade när Apax vill få Evry att bli ännu större i Norden.

Det hela började i höstas när Evrys styrelse berättade i ett pressmeddelande att man undersökte en potentiell försäljning av hela bolaget. Sedan dess har det spekulerats vilt kring vilka som skulle kunna vara köpare.

Varumärket blir kvar

Nu verkar det dock stå klart att det brittiska riskkapitalbolaget Apax blir Evrys nya ägare. De har nu lagt ett bud på samtliga aktier i företaget och erbjuder ägarna 16 kronor per aktie. Det innebär en köpesumma på totalt 4,3 miljarder norska kronor.

En majoritet har redan tackat ja till budet, då Posten Nord och Telenor som tillsammans äger 70 procent, accepterat budet, detta enligt ett pressmeddelande från Evry. Där skriver man också att intentionen är att kvarhålla huvudkontoret i Norge för att hålla kvar vid det Norska arvet man bär med sig. Även varumärket Evry kommer att behållas, det är starkt positionerat i Norden och kommer hjälpa till för att få verksamheten att växa menar Apax.

Imponerade

– Vi är imponerade av den ledande ställning som Evry har i Norge och Sverige och ser fram emot att arbeta med ledningsgruppen och de anställda för att ytterligare positionera Evry leverera ökad tillväxt och ökad konkurrenskraft, säger Rohan Haldea, partner på  Technology- och telecommunications-team på Apax.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.