Router för både data och dect

AVM har utvecklat routern Fritzbox 7270, som är företagets första med både dect och anslutning för analog- och isdn-telefoni. Upp till sex trådlösa telefoner kan anslutas samtidigt.

Router för både data och dect

Den tyska hårdvarutillverkaren AVM har ökat sin portfölj av routrar med Fritzbox Fon Wlan 7270 för en allt-i-ett lösning. Den stöder både analog telefoni, voip, trådlöst dect och isdn-anslutning för uppkoppling mot internet. Mjukvara för fax, telefonsvarare och skyddade anslutningar ingår också.

För kunder utanför Tyskland finns det en internationell version som stödjer linjer för både annex a och annex b.

Dect för flera telefoner

Upp till sex trådlösa telefoner kan enligt uppgift anslutas till routern, där var och en får sin egen telefonsvarare och telefonnummer. Vid samtal kan upp till tre telefoner användas samtidigt.

För dataöverföring och internet finns utöver trådlös uppkoppling, också fyra lan-portar samt en usb-port. Även strömmande media stöds via enhetens integrerade mediaserver, som lovar ge åtkomst från nätverket även när den anslutna datorn är avstängd.

Kryptering och brandvägg

För säkra anslutningar och för att försvåra för obehöriga att avlyssna trådlösa förbindelser finns swpa/wpa2-kryptering. I den medföljande mjukvaran ingår även brandvägg och vpn-anslutning.

Andra mjukvarufunktioner inkluderar barnlås, telefonbok, fax, wlan-tidstyrning och strömsparläge.

Pris och tillgänglighet

Fritzbox Fon Wlan 7270 finns tillgänglig nu och har ett rekommenderat listpris på cirka 2 000 kronor plus moms. Tillverkarens garanti är fem år. Support och möjlighet till framtida uppgradering av inbyggd programvara ingår utan extra kostnad.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.