Ruggigt tålig dect

Panasonic rustar vidare i sin utmanarattack på ip-dect-området. Den nya handenheten är ip65-klassad.

Ruggigt tålig dect

Under förra året lanserade Panasonic flera multicellsprodukter med ip-dect tillsammans med handenheter (se länkade artiklar).

Nu kompletteras portföljen med en ruggad telefon, som ska stå emot bra i fuktiga miljöer och tåla stötar. Modellen heter KX-UDT131 och har stöd för bluetooth-headset. Panasonic lyfter också fram kontaktboken, som rymmer fem nummer per post och kan synkroniseras ”over the air”.

Korrigerar störningar

Panasonic menar att KX-UDT131 ska fungera bra i olika slags sip-server-miljöer, men de lyfter så klart fram den egna växeln NS1000 som ett exempel.

En hel del utvecklingskraft har lagts på att få den nya handenheten att fungera och låta bra även i knepiga miljöer. Samtal ska kunna genomföras i miljöer med tak och väggar i metall tack vare en nyutvecklad röstprocessor från Panasonic och förbättrad felkorrigeringsteknik.

Prestanda i bullriga miljöer förbättras eftersom omgivande störningar detekteras och reduceras på ett intelligent sätt. Automatisk volymjustering är också en funktion som ska förbättra upplevelsen för företagsanvändaren.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.