Runbo tar 4g till tuffaste miljöerna

Mobilt Ruggade telefonen Runbo Q5 imponerade när den tog plats i vårt testlabb i våras. Efter nyår uppgraderas den med 4g och en av få anmärkningar kan strykas. Bakom hörnet väntar också tillverkarens första 4g-platta, en riktig best med inbyggd komradio

Runbo tar 4g till tuffaste miljöerna

”Runbo Q5 … är den första ruggade telefon som utan kompromisser också lyckas med konststycket att vara en kompetent smartphone.” Så löd omdömet när vi i våras testade den stryktåliga nykomlingen på den svenska marknaden. Förutom väl tilltagen hårdvara på de vanliga områdena innehåller Runbo Q5 dessutom en komradio vilket gör att man slipper släpa på två kommunikationsenheter när man arbetar på exempelvis en byggarbetsplats.

Det enda egentliga avbräcket var att telefonen trots sina fina prestanda i övrigt bara hade stöd för 3g, något som Runbo nu åtgärdar. Under första kvartalet 2015 släpps en uppdaterad version där specifikationerna är de samma som tidigare men som fått modemet utbytt till ett med stöd för lte.

Följer upp med kraftfull tablet

Runbo Q5 är inget man stoppar ner i trånga byxfickor och lika kraftigt byggd är också den surfplatta med åttatumsskärm som tillverkaren tänker släppa i mars nästa år. Plattan som kommer att heta T-tablet är ip-67 klassad och har skyddande gorillaglas framför skärmen. Precis som uppdaterade Q5 får den stöd för 4g och levereras med inbyggd komradio för vhf eller uhf. Utöver det är T-tablet bland annat utrustad med inbyggd streckkodsläsare.

Batteriet ser ut att bli det kraftfullaste vi någonsin stött på i en tablet, tillverkaren uppger att det får en kapacitet på mellan 15 000 och 18 000 mAh. Vi antar att det innebär en mer påtaglig vikt än hos exempelvis Apples senaste Ipad Air.

En kul detalj är plaskavajen som kan knäppas på. Förutom att ge ytterligare förstärkt skalskydd ser den också ut att ha ett magnetfäste som gör plattan enkel att fästa vid ett bords- eller väggstativ.

Någon uppgift om vad Runbo T-tablet kommer att kosta har vi inte sett ännu.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.