Rune Nilsson ny bas för NTK

Näringslivets Telekomförening, NTK, har fått en ny generalsekreterare. Rune Nilsson tar över efter Mikael von Otter som suttit på posten sedan 2007.

NTK, som är en intresseorganisation som företräder användarledet, har drygt 40 organisationer och företag inom både privat och offentlig sektor som medlemmar. Nye generalsekreteraren Rune Nilsson som tillträdde 15 maj har en bakgrund bland annat inom Telia som strategichef för fastnätsverksamheten i Sverige och som ansvarig för Public Affairs. Han är i dag pensionär men har vid sidan av arbetet med NTK också konsultuppdrag.

Möjligheter för hela landet

– Jag har i huvudsak två frågor som jag tycker att det är viktigt att NTK är med och påverkar. Dels att svenska företag ska ha tillgång till vettiga telekommunikationer även utanför städerna. Operatörerna förlitar sig i stort på det gamla kopparnätet och det saknas en framtidsstrategi för infrastrukturen. Även om alla ropar efter fiber så är det ingen som vill vara med och betala.

– Den andra frågan som jag tycker är viktig är att få EUs inre marknad att fungera på telekomområdet så även de företag som inte hör till de allra största ska ha bra möjligheter kommunikationslösningar även utanför Sveriges gränser, vilket inte är helt enkelt idag, säger Rune Nilsson till Telekom idag.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.