Rusning efter Nokias gratisnavigering

Beslutet från Nokia att göra navigering i en rad mobiler gratis har blivit en riktig succé med en miljon nerladdningar på bara första veckan.

Rusning efter Nokias gratisnavigering

– När vi offentliggjorde gratis navigering med bil och till fots visste vi att det skulle förändra spelplanen, berättar Anssi Vanjoki. verkställande vd för Nokia.

I medeltal har nya Ovi Maps laddats ner en gång varje sekund dygnet runt sedan premiären den 21 januari vilket fram till idag den 3 februari betyder totalt 1,4 miljoner nerladdningar.

Öppnar för nya tjänster

Orsaken till att Nokia gjort navigeringsfunktionerna gratis är att man vill bli ledande på mobila kartor, navigation och positionsbaserade tjänster.

– Det här är bra nyheter för våra tredjepartsutvecklare, på bara några få dagar finns en installerad bas på över en miljon aktiva användare som hungrar efter nya innovativa postionsbaserade tjänster och för operatörerna innebär det nya möjligheter att sälja datatrafik och kompletta navigeringspaket till sina kunder, fortsätter Anssi Vanjoki.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.