Rykten om Comhem-köp gör retur

Affärerna Det ryktas åter om att TDC vill köpa Comhem. Frågan är om det nu är mer substans i uppgifterna än senast.

Det var under slutet av förra året som spekulationerna drog igång om att en affär mellan TDC och Comhem skulle vara nära förestående. Sedan dess har det varit tyst och analytiker såg både för- och nackdelar med ett eventuellt samgående. Nu är uppgifterna återigen aktuella sedan Bloomberg häromdagen rapporterade att de båda operatörerna för hemliga samtal. Inget av bolagen har velat kommentera uppgifterna men Blombergs källor hävdar att diskussionerna förts av och till under de senaste månaderna. Något beslut om att gå vidare med affären ska ännu inte ha fattats.

Flera konsolideringar på de nordiska operatörsmarknaderna pågår eller har nyligen skett och Comhems utbredda nät skulle vid ett eventuellt köp göra det möjligt för TDC att erbjuda en bred flora av tjänster till en större kundkrets än idag, men inget av bolagen har något eget mobilnät vilket skulle innebära ett fortsatt hål i den nya storoperatörens infrastruktur.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.