Rykten om nytt Google-operativ

Mobilt Får världen se ett nytt operativsystem under Googles event den 4 oktober? Allt mer tyder på det. Fler och fler ledtrådar skvallrar om att Android/Chrome OS-hybriden Andromeda ska presenteras på eventet.

Ryktena om att Android och Chrome OS ska slås ihop har funnits länge. Nu har de blivit mer konkreta. Det började med att Googles Android-chef Hiroshi Lockheimer twittrade att den 4 oktober i framtiden blir lika minnesvärd som den 23 september 2008, dagen då Android lanserades.

Nu har sajten 9to5google dragit sitt strå till stacken genom att rota runt i Androids källkod och hittat ytterligare indicier på Andromedas oktoberfödsel. De har bland annat hittat en fil som till synes är en serie test för att mäta grafikprestanda och som flera gånger refererar till Andromeda, bland annat med frasen ”Andromeda-enheter kräver högre prestanda.”

Den 4 oktober får vi se om ”bevisen” tolkats rätt.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.