Rysk order till Teligent

Teligent har fått en order av en av Rysslands största mobiloperatörer för så kallade Service Deleivery Platforms. Plattformen agerar som brygga mellan operatörens nät och externa innehållsleverantörer och kommer att användas av operatören för bland annat administration, övervakning och debitering i realtid av dessa innehållsleverantörer. Leveransen kommer även att inkludera Teligent Application Builder; ett grafiskt utvecklingsverktyg som erbjuder mobiloperatören betydligt förbättrad kontroll över utveckling och implementering av nya avancerade tjänster och funktioner.

Lösningen baseras på Teligent P90/E arkitekturen, som separerar nätprotokoll, tjänsteexekvering och presentation gentemot slutanvändare. Den används för olika nättjänster av ett flertal internationella operatörer, däribland BT, Cingular, MCI, SingTel, Telefónica, TeliaSonera och operatörer inom Vodafone-gruppen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.