Ryssarna tar hjälp av Ericsson under Fotbolls-VM

Operatörer Ericsson och den ryska operatören MTS har slagit sig samman för att förse hundratusentals fans med mobilt bredband under Fotbolls-VM.

Ryssarna tar hjälp av Ericsson under Fotbolls-VM
Marcello-Casal

Över 1,5 miljoner internationella fans förväntas komma till Ryssland under Fotbolls-VM 2018. I sju av matchstäderna kommer användarna uppleva betydligt snabbare hastigheter i mobilen, bland annat i kollektivtrafiken, vid turistmål och platser där fans samlas. I Moskva gäller det exempelvis allt från arenorna och flygplatsen i Sheremetyevo, till Röda torget och Gorky Park.

Gör skillnad för upplevelsen

– Hundratusentals fotbollsälskande fans får snart uppleva ultrasnabba datahastigheter tack var vår massiv mimo-utveckling för MTS i sju mästerskapsstäder. Datakrävande mobiluppkoppling kommer spela en enorm roll för hur de upplever turneringen. Så vi är mycket nöjda över att kunna slå oss samman med MTS, för att säkerställa att de får njuta av en upplevelse som de aldrig tidigare har varit med om. Detta oavsett om de är på matchen, i en fan zone, eller andra utvalda områden, säger Arun Bansal, Senior Vice President, Head of Europe and Latin America, på Ericsson.

Massiv mimo gör det enklare

Ericsson AIR 6468 är industrins första NR-kapabla 5g-radio som också stödjer LTE. Massiv mimo gör det enklare för operatörerna att utveckla sina nätverk för kommande 5g.

– Den här lanseringen är en av Europas största massiv mimo-sjösättningar, som täcker sju ryska städer. Och förberedelserna av landets infrastruktur inför årets stora globala sportevent görs med stor hjälp från MTS. Vår massiv mimo-teknik, som utgår från Ericsson-utrustning, ökar nätverkets kapacitet avsevärt. Den gör det möjligt för tiotusentals fans att samtidigt på en plats njuta av snabbt mobilt internet, utan förlorad kvalitet eller hastighet, säger Andrei Ushatsky, vice vd för teknik och it på MTS.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.